Webový prohlížeč, který používáte je zastaralý a není podporován (některé funkce nemusí fungovat správně). Prosíme aktualizujte si prohlížeč. Více informací na odkazu zde.
Prohlašuji, že jsem se seznámil se zásadami zpracování osobních údajů.
Nemáte účet?
Jazyk
Čeština
Slovenčina
English
Deutsch
Měna
Česká koruna (CZK)
Euro (EUR)
Americký dolar (USD)
Země
Česká republika
Vybrat jinou zemi
menu
Florbalová poradna eFlorbal laboratoř Doprava a platba

Doprava

Doprava pro zemi: Česká republika
Doprava Cena Doprava zdarma od
Balíkovna Balíkovna 63 Kč 1 990 Kč
Česká pošta - Balík Do ruky Česká pošta - Balík Do ruky 88 Kč 2 000 Kč
Zásilkovna domů - kurýr Zásilkovna domů - kurýr Od 91 Kč
Česká pošta - Balík Na poštu Česká pošta - Balík Na poštu 92 Kč
GLS GLS Od 97 Kč
PPL PPL Od 90 Kč
Zásilkovna Zásilkovna Od 61 Kč
PPL Parcel Shop PPL Parcel Shop Od 57 Kč 1 500 Kč
Osobní odběr - Výdejní box Uherské Hradiště Osobní odběr - Výdejní box Uherské Hradiště Zdarma
Osobní odběr - Uherské Hradiště Osobní odběr - Uherské Hradiště 45 Kč

Platba

Dostupné způsoby platby jsou závislé na zvolené dopravě.
Platba Cena
Bankovní převod (zálohová faktura) 0 Kč
Dobírka 29 Kč
Hotově ve výdejně 0 Kč
Platební kartou ve výdejně 0 Kč
Platební karta online 0 Kč
Kontakt Dárky
Registrujte se a získejte výhody!

Unihoc Sonic vs. Salming Hawk a Zone Hyper

21. 2. 2018

V tomto článku srovnáme čepele od tří nějvětších značek, které momentálně dominují florbalovému světu a to: Unihoc, Zone a Salming . Od každé jsme vybrali jednu čepel.

Unihoc Sonic

V době florbalové revoluce asi před 10 lety přinesl Unihoc na svět čepel Player a Evo3. Zatímco čepel Player je stále nesmrtelná, Evo3 byla téměř z výroby vyřazena, zůstala jen Evo3 Hook. Čepel Player na sebe strhla hlavní pozornost florbalového světa, protože vyhovovala většině florbalistů. Část florbalistů postupně přechází na předzahnuté čepele, avšak florbalisté na nejvyšší úrovni z pravidla nejsou nakloněni předzahnutým čepelí - většinou si chtějí zahnout čepel dle svých navyků sami.

A tak Unihoc nabízí jednak těmto top florbalistům ale i těm, kteří zůstávájí věrni rovným čepelí, řešení - novou čepel Unihoc Sonic.

Je to nástupce čepelí Player, Player+ a Replayer, tyto čepele Unihoc nebude od nové sezony zařazovat v takovém množství do kolekce, ale naopak místo těchto čepelí nastupuje Sonic.

Shrňme si základní fakta:

  • Čepel je lehce zahnutá z celého profilu a je středně vybraná (konkávnost neboli vybrání ve středu čepele je 8 mm) - tzn. je perfektní na přihrávky, driblink a hru backhandem. Těžší je naopak sřelba tahem, protože čepel je téměř rovná, míček tak může některým hráčům sklouzávat z patky.
  • Hmotnost čepele je 79g (PE) a 75g (PP).
  • Dostupná v těchto barevných variantách: Bílá, Černá, Neonově žlutá
  • Materiál: PE - střední a tvrdá tvrdost, lepší na parkety. PP - ve střední tvrdosti, je lepší na Tarkett a gumu
  • Rozdíly oproti čepeli Player: má vroubkování na spodní části čepele a má více vykosenou patku
  • Podobné čepele: Salming Quest, Zone Monstrum a Exel Megalomaniac

Zone Hyper

Značka Zone po sloučení pod jednu firmu s značkou Unihoc dlouho hledala nový dech, až přišla čepel Zone Hyper. Čepel cílí na hráče, kteří si nechtějí zahýbat čepel sami, ale chtějí si koupit hotový tvar z výroby. Je libo čepel, se kterou to letí snad každému? V tomto ohledu se značce Zone povedlo dostat na trh čepel snad na 100%.

Shrňme si základní fakta:

  • Typická střelecká čepel, kterou si oblíbila řada hráčů. Je velmi přesná čepel na tolik žádanou střelbu tahem. Jelikož je čepel hodně konkávní (10 mm) a předzahnutá, střela příklepem už není tolik přesná. Střela a přihrávka backhandem je pak největší slabinou.
  • Hmotnost čepele je 77g (PE) a 72g (PP).
  • Dostupná v těchto barevných variantách: Bílá, Černá, Neonově žlutá, Neonově oranžová, Světle červená, Světle zelená a Světle modrá
  • Materiál: PE - střední a tvrdá tvrdost, lepší na parkety. PP - ve střední tvrdosti, je lepší na Tarkett a gumu
  • Podobné čepele: Unihoc Unity, FatPipe Jab, Exel Chill a také OxDog Avox

Salming Hawk

Značka Salming procházela obrovským boomem asi před 3 lety, nyní se drží na výsluní značek, ale stále nemohla přijít na trh s čepelí, která by strhla na sebe pozornost florbalového světa.

Švédský výrobce se stále opírá o nesmrtelnou čepel Quest (nebo velmi podobnou Quest1). Následně Salming uvedl na trh čepel Quest3 - tu si hráči obvykle vyzkoušeli, ale postupně přecházeli zpět na čepel Quest.

Pak přišla na trh Quest5 - jedná se o více konkávní čepel Quest. Čepel se stala částečně populární, ale trh úplně neoslovila. Mezitím byla stále populární čepel Quest2, jako jediná typicky předzahnutá a silně konkávní čepel. A na tuto čepel navazuje Salming HAWK - novinka představená na konci roku 2017 s velmi pozitivní reakcí od hráčů.

Shrňme si základní fakta:

  • Čepel je středně konkávní (7,7 mm) a je předzahnutá, je tedy dobrá jak na střelu tahem, tak střelu příklepem. Má pevnou patku, která se při střele nepohne, a proto je střela přesná. Backhand není úplně přesný.
  • Hmotnost je 77g.
  • Dostupná v těchto barevných variantách: Bílá, Černá, Růžová, Světle modrá, Zelená, Tmavě modrá, Tmavě šedá a Oranžová
  • Materiál: Touch - měkká čepel z PP materiálu, který je lepší na gumu a Tarkett. Endurance - středně tvrdá čepel skvělá na parkety. Bio Power - tvrdá čepel, která je určená pro střelce, aby se čepel neprohnula.
  • Podobné čepele: Unihoc Epic, Zone Zuper, Exel X-blade, OxDog Delta


Zaujal Vás článek? Sdílejte ho se svými přáteli.

Tato stránka v rámci poskytovaní služeb využívá cookies, pokračováním v návštěvě stránky souhlasíte s jejich používáním. Více informací, včetně informací o jejich odstranění a vypnutí naleznete zde .