Webový prohlížeč, který používáte je zastaralý a není podporován (některé funkce nemusí fungovat správně). Prosíme aktualizujte si prohlížeč. Více informací na odkazu zde.
Prohlašuji, že jsem se seznámil se zásadami zpracování osobních údajů.
Nemáte účet?
Jazyk
Čeština
Slovenčina
English
Deutsch
Měna
Česká koruna (CZK)
Euro (EUR)
Americký dolar (USD)
Země
Česká republika
Vybrat jinou zemi
menu
Florbalová poradna eFlorbal laboratoř Doprava a platba

Doprava

Doprava pro zemi: Česká republika
Doprava Cena Doprava zdarma od
PPL Parcel Shop PPL Parcel Shop Od 55 Kč 500 Kč
Česká pošta - Balík Do ruky Česká pošta - Balík Do ruky 88 Kč 2 000 Kč
Zásilkovna domů - kurýr Zásilkovna domů - kurýr Od 91 Kč
Balíkovna Balíkovna 63 Kč 1 990 Kč
Česká pošta - Balík Na poštu Česká pošta - Balík Na poštu 92 Kč
PPL PPL Od 90 Kč
GLS GLS Od 97 Kč
Zásilkovna Zásilkovna Od 61 Kč
Osobní odběr - Výdejní box Uherské Hradiště Osobní odběr - Výdejní box Uherské Hradiště Zdarma
Osobní odběr - Uherské Hradiště Osobní odběr - Uherské Hradiště 45 Kč

Platba

Dostupné způsoby platby jsou závislé na zvolené dopravě.
Platba Cena
Bankovní převod (zálohová faktura) 0 Kč
Dobírka 29 Kč
Hotově ve výdejně 0 Kč
Platební kartou ve výdejně 0 Kč
Platební karta online 0 Kč
Kontakt Dárky
Registrujte se a získejte výhody!

Nová kolekce Salming 2019/2020

21. 8. 2019

Čepel Salming Raptor

Jako první novinku od Salming tu máme čepel Raptor. Tato čepel patří mezi lehké a rovnější čepele. Salming ji doporučuje všem hráčům, kteří si potrpí na prudké a pohotové střely a rychlé kličky. Její plošší bekhendová strana umožňuje dobrou ovladatelnost míčku i na bekhendové straně. Čepel na první pohled připomíná svého nejmladšího předchůdce – čepel Hawk. První pohled však mate. Čepel Salming Raptor je oproti čepelím Hawk nebo Quest 2 rovnější. Všechna podélná žebra čepele Raptor jsou profilovaná do tvaru T, což zajišťuje perfektní torzní tuhost (tuhost ve zkrutu). Na spodní hraně čepele jsou z bekhendové strany tři plné pole, které rovněž podporují a podtrhávají tuhost čepele. Nejvíce hmotnosti byli designéři schopni ušetřit na tenčím rámu podél celé čepele a na propracované patce, která je z bekhendové strany dutá.

Čepel Salming Quest1

Když je řeč o čepelích, nesmíme opomenout stálici mezi čepelemi Salming, která přechází i do další sezóny. Touto stálicí je čepel Quest 1. Jedná se o hráčsky nejoblíbenější čepel od značky Salming. Čepel Quest 1 je vývojovou fází řady čepelí Quest. Největší podíl na oblíbenosti této čepele nese její univerzálnost. Dobře s ní můžete střílet i nahrávat všemi způsoby. Tuto univerzálnost získala čepel i na základě svého prohnutí (Ani moc, ani málo, prostě tak akorát.), když k tomuto faktu přidáme, lehce předzahnutou špičku čepele, vznikne mám oblíbená a úspěšná čepel, se kterou hraje Kim Nilsson – jeden z nejlepších a nejslavnějších florbalových hráčů. Už několikrát mu byly nabízeny nové čepele – Hawk, Raptor, ale vždy je Kim Nilsson odmítl a zůstal u své čepele Q1.

Salming ustupuje od čepelí Quest2, Quest3 a Quest5

U čepelí ještě chvilku zůstaneme! Salming se rozhodl ustoupit od svých starších modelů Q2, Q3 a Q5. Proč? Na jejich místo totiž nastoupí nově vzniklé čepele.

Tak například čepel Quest 2 je starší model, který Salming nahrazuje čepelí Hawk. Jedná se o tvarově totožné čepele, pouze vývojáři v Salming implementovali do čepele Hawk drobná vylepšení, které z této čepel dělají opravdového pána na hřišti.

Čepel Q3 patří mezi ty méně povedené čepele od Salmingu. Střely a přihrávky jsou s ní sice přesné, ale při technice vám čepel neodpustí žádnou chybu. Proto určitě není vhodná pro začátečníky nebo mladší hráče i z tohoto důvodu Salming od této čepele ustupuje.

Čepel Q5 má rozšířený rám čepele a proto působí mohutnějším dojmem. Dobře se s ní vede míček jak Forehandem, tak Backhandem. Při střelách už to taková sláva není, můsíte se do ní hodně opřít, aby střela letěla dostatečně rychle a na střelu tahem ji můsíte hodně zahnout.

Tvrdost čepelí Salming

Když jsme u čepelí, pojďme se spolu podívat na tvrdosti u Salmingu a udělejme si v nich společně jasno.

Existují tři typy čepelí - tvrdá čepel, středně tvrdá čepel a měkká čepel. Jelikož většině hráčů vyhovuje středně tvrdá čepel, touto tvrdostí je originálně osazena většina holí. Každá čepel má na backendové straně tuto tvrdost vyraženou. Není tam vyrazené slovo tvrdá, střední a měkká, ale čepel má vyražené kolečko. V tomto kolečku je šipka, která směřuje k písmenům označující materiál čepele. Tak a teď už k rozdělení čepelí u Salmingu:

  • Tvrdá - BioPower™ Síla přírody! Tento tvrdý materiál je vyroben z cukrové třtiny. Přidaná hodnota neslouží pouze životnímu prostředí, ale čepel vyniká také svými herními vlastnostmi - cit pro balonek a prudká střela. Minimální biozáklad je 96%!

  • Střední - Endurance™ Středně tvrdá čepel. Výjimečná životnost, nízké tření a perfektní hrací vlastnosti. Čepele typu Endurance™ jsou originálně používány na většině hokejek značky Salming.

  • Středně měkká - Touch™ Měkká čepel. Materiál Touch je směsí materiálů, která obsahuje 50% materiálu BioPower. Míček od čepele skoro neodskakuje, navíc vám měkký materiál neubere ani při střele.

  • Měkká - Touch Plus™ Nejměkčí materiál čepelí od značky Salming. Materiál Touch Plus je směsí vyvinutou pro ještě citlivější zpracování a jemnou techniku. Míček od čepele tolik neodskakuje, jako je tomu u tvrdých čepelí. Tento materiál doporučujeme na gumové povrchy.

Jestli si nejsi jistí s výběrem tvrdosti čepele, podrobný popis najdeš v popise kategorii čepele Salming, jestli budeš chtít i přesto poradit, neváhaj nás kontaktovat na e-mailové adrese: info@eflorbal.cz , kde Ti velmi rádi poradíme.

Brankařské vybavení E-series

Jako další novinku do nové sezóny si připravil Salming novou sérii brankařského vybavení E-SERIES™ powered by Poron™ – tato nová série elitního brankářského vybavení od značky Salming byla vyvíjena ve spolupráci s nejlepším brankářem světa – Eero Kosonenem.

Salming vložil do této série brankařského vybavení speciální paměťovou pěnu PORON. Tato pěna poskytuje vynikající kompresní odolnost a umožňuje trvanlivý výkon při tlumení. Poron neobsahuje změkčovadla a zbytkové chemikálie a je dobře tvarovatelný materiál, který nekřehne. Pro brankaře to tedy znamená, že se vám toto vybavení přizpůsobí, nebude Vám překážet a zároveň Vás plně ochrání před míčkem. Nejlepší na tomto materiálu je to, že při nárazu dojde k pohlcení energie a míček se od Vás neodrazí tak daleko, jako u jiných materiálů. Pěnu PORON naleznete ji u těchto produktů:

Opětovné zavedení Tour Stickbag

Další novinkou, co stojí za zmíňku je znovuzavedení (po roční pauze) cenově dostupného vaku na hole – Tour Stickbag. Stylový vak na florbalové hole za příznivou cenu. Vak pojme 3 hole a je vyroben v několika barevných kombinacích pro každou z variant:

Salming Boty

Salming jako jedna z mála značek vyrábí i florbalovou obuv. Salming u svých bot předpokládá, že hráč bude boty pravidelně intenzivně zatěžovat (2x a více za týden). Poskytují tedy více stabilizačních prvků, aby se co nejvíce eliminovalo riziko zranění i při extrémních změnách pohybu v té nejvyšší rychlosti. Častokrát na botách najdeme specificky vyztužená namáhaná místa, a naopak sofistikovanější polstrování pro maximální komfort. Salming má pro letošní sezónu rozšířila repertoár o nové modely Eagle a Hawk Court Salming nyní má 6 typů sálových bot:

  • Kobra Salming Kobra je zcela výjimečnou kombinací nízké hmotnosti, měkké podrážky a stability. Zaoblená vnitřní hrana podrážky umožňuje vyšší naklonění chodidla dovnitř a snižuje tlak na palcovou hranu. Umožňuje tím odraz nohy z extrémnějších poloh a zároveň snadnější pohyb nohy do pozice, která je obvyklá při nízkých postojích při hraní florbalu.

  • Hawk Salming Hawk Court jsou sálovky nabízející nízký drop, nevídanou stabilitu a neomylnou přilnavost. „Kostra“ boty je umístěna uvnitř boty a je napojena na systém šněrování, vaší nohu krásně obepne a poskytne skvělou podporu. Nová mezipodešev s přidanou ofsetovou odpruženou patou (Soft FOAM) zajišťuje návrat energie a pohodlí v každém kroku.

  • Viper Generace sálovek Salming Viper s nízkým profilem jsou charakterizované excelentní stabilitou. To nejlepší z odborných poznatků o halových botách je napěchováno právě do tohoto modelu.  Podrážka je lehká a flexibilně reaguje na různé typy povrchu již při prvním dopadu. Vyztužená oblast specialně navržená pro skluz boty při zaklakávání do bloků při florbale.

  • Eagle První výkonná bota vyrobená speciálně pro florbal. Vyznačuje se zesílenou horní částí KPU pro dlouhou životnost a stabilitu. Mezipodešev EVA obsahuje patentovanou vložku D30 - vysoce výkonný materiál pro redukci otřesů. Obuv je vyrobena s filozofií Salmings TGS62 / 75 a je vybavena obloukovou jednotkou pro lepší charakteristiku točivého momentu. Podešev má vzor fishbone, který poskytuje vynikající přilnavost.

  • Falco Model sálovek Salming Falco vychází ze sálovek Viper. Třívrstvý svršek s integrovaným exoskeletonem udrží vaši nohu tam, kde má být. Speciální konstrukce svršku boty – vnější kostra stabilizuje chodilo při pohybech do stran a snižuje tak tlak na klouby. Salming Falco udržuje nohu stabilní především v měkkých částech chodidla, kde je při prudkých změnách směru vyvíjen na tuto část nohy velký tlak - vysoká pravděpodobnost zranění.

  • Slide Velice lehké boty s vynikajícími skluzovými vlastnostmi a maximální flexibilitou. V porovnání s minulým modelem je vidět především nová konstrukce jazyka, ovšem při podrobnějším prozkoumání si můžeme všimnout dalších potřebných detailů vylepšující vlastnosti boty.Část boty v oblasti špičky, kterou brankář pro přesouvání používá nejvíce, je polstrovaná a potažená vysoce odolným polyesterovým nylonem, který zajišťuje vynikající skluzové vlastnosti bez ohledu na kvalitu povrchu podlahy. Podrážka je rozdělena na dvě poloviny pro lepší ohebnost boty při klečení. Pata je v zadní části vyztužena, kvůli dopadům nohy na povrch a odrazům. Pohodlí brankáře také zajišťuje asymetrické šněrování, které je kryté exo konstrukcí jazyka. Díky tomu se tkaničky nerozvazují a celá oblast nártu je při hře lépe chráněna.

Za zmíňku stojí I dětské sálové boty s nízkým profilem charakterizované excelentní stabilitou.  To nejlepší z odborných poznatků vývojářů Salming o halových botách je napěchováno právě do těchto modelů:

Limitovaná edice pro rok 2019/2020

Jako každý rok, tak i pro letošní sezónu si Salming připravil limitovanou edici holí. Tento rok zde máme 2 hole, u kterých si můžete vybrat rovnou ze dvou čepelí. Hůl si můžete pořídit s čepelí Hawk - novinkou pro sezónu 2017/18, která patří mezi předzahnuté čepele s tenčím rámem a nebo s čepelí Quest - univerzální čepelí, která je perfektní jak na techniku, tak na střelu.

Další pozitivní stánka těchto holí je především jejich cena!

Vítejte v nové sezóně!


Zaujal Vás článek? Sdílejte ho se svými přáteli.

Tato stránka v rámci poskytovaní služeb využívá cookies, pokračováním v návštěvě stránky souhlasíte s jejich používáním. Více informací, včetně informací o jejich odstranění a vypnutí naleznete zde .