Webový prohlížeč, který používáte je zastaralý a není podporován (některé funkce nemusí fungovat správně). Prosíme aktualizujte si prohlížeč. Více informací na odkazu zde.
Prohlašuji, že jsem se seznámil se zásadami zpracování osobních údajů.
Nemáte účet?
Jazyk
Čeština
Slovenčina
English
Deutsch
Měna
Česká koruna (CZK)
Euro (EUR)
Americký dolar (USD)
Země
Česká republika
Vybrat jinou zemi
menu
Florbalová poradna eFlorbal laboratoř Doprava a platba

Doprava

Doprava pro zemi: Česká republika
Doprava Cena Doprava zdarma od
Balíkovna Balíkovna 63 Kč 1 990 Kč
Česká pošta - Balík Do ruky Česká pošta - Balík Do ruky 88 Kč 2 000 Kč
Zásilkovna domů - kurýr Zásilkovna domů - kurýr Od 91 Kč
Česká pošta - Balík Na poštu Česká pošta - Balík Na poštu 92 Kč
GLS GLS Od 97 Kč
PPL PPL Od 90 Kč
Zásilkovna Zásilkovna Od 61 Kč
PPL Parcel Shop PPL Parcel Shop Od 57 Kč 1 500 Kč
Osobní odběr - Výdejní box Uherské Hradiště Osobní odběr - Výdejní box Uherské Hradiště Zdarma
Osobní odběr - Uherské Hradiště Osobní odběr - Uherské Hradiště 45 Kč

Platba

Dostupné způsoby platby jsou závislé na zvolené dopravě.
Platba Cena
Bankovní převod (zálohová faktura) 0 Kč
Dobírka 29 Kč
Hotově ve výdejně 0 Kč
Platební kartou ve výdejně 0 Kč
Platební karta online 0 Kč
Kontakt Dárky
Registrujte se a získejte výhody!

Nová kolekce Unihoc 2022/2023

20. 7. 2022, Thomas

Přichází nová sezóna a Unihoc pro Tebe připravil spoustu zajímavých novinek! V letošní kolekci Unihoc připomíná své výročí 50 let. Tomuto svému výročí věnuje hole Unihoc signature series. Kromě této série přináší Unihoc ECO hůl - my climate, florbalky s tenčím úchopem, již klasickou sérii Carbskin, nově také představuje čepel Unilite a odlehčené florbalky Evolab. Pojďme se teď na tyto novinky spolu podívat.

Unihoc signature series

Tato série holí je vytvořená k oslavě 50.výročí Unihoc. Najdete v ní momentálně 4 historicky nejoblíbenější florbalky, které jsou osazené taktéž oblíbenými čepelemi Player a Player+. Pro ty, kteří chtějí zahnutou hůl,je zde UNIHOC PLAYER CURVE 3.0º 26 GREEN/WHITE. Pokud máš rád odlehčenou hůl, bude ti vyhovovat neonově žlutá hůl UNIHOC PLAYER+ FEATHER LIGHT 26 YELLOW. Případně pokud máš rád technologie, bude ti vyhovovat hůl UNIHOC PLAYER+ BAMBOO 29 BLACK/RED.

The Eco stick Myclimate

Tato florbalka byla představena již na konci sezóny 21/22, takže jsi ji už mohl u nás na shopu vidět před nějakým časem. Jedná se o 1. florbalovou hůl vyrobenou tak, aby se snížila uhlíková stopa při její výrobě. Vše, co se vyrábí, má vliv na životní prostředí a zanechává uhlíkovou stopu. Aby tato stopa byla co nejmenší, Unihoc vyvinul ECO florbalku, pro jejíž výrobu použili komponenty, které mají co nejmenší negativní vliv na životní prostředí. Navíc 20 % z každé vyrobené florbalky bude věnován společnosti myclimate, která jej použije na své projekty kompenzace uhlíkových emisí po celém světě.

UNIHOC ICONIC ECO COMPOSITE 28 WHITE má vyrobený špunt bez zakončovacího loga. Grip je bez potisku i bez reliéfního efektu, stejně jako shaft hole. Dokonce florbalová čepel Iconic je v tomto případě vyrobená ze 100% recyklovaného PR plastu, díky čemuž je čepel například také bez tištěného loga. Pokud již máš florbalku a chceš pouze ECO čepel, podívej se na střeleckou čepel ICONIC ECO a nebo univerzální čepel EPIC ECO.

UNIHOC UNILITE

Když už jsme nakousli čepele, musíme zmínit i nejnovější čepel UNIHOC UNILITE. Florbalová čepel Unihoc UNILITE je přesně to, čemu se říká, lehká čepel, která ve variantě Titan-PP váží pouhých 64 gramů. Důraz je u této čepele kladen především na její váhu. Celková konstrukce čepele je přizpůsobená co nejnižší váze. UNILITE má tenčí obvodový rám, tenčí a kratší krček a především se čepel upevňuje pouze pomocí jednoho šroubku.

Unihoc UNILITE má konkávnost 8 mm a celá je výrazně předzahnutá. Toto předzahnutí začíná těsně před prostředním žebrem a pokračuje směrem ke špičce čepele. Předzahnutí čepele způsobuje, že zadní strana je výrazně ohnutá, což samozřejmě ovlivňuje hru backhandem. Čepel neposkytuje dostatečnou plochu pro backhand, není pro něj tedy 100% vhodná. UNILITE toto kompenzuje svoji forhandovou hrou, především střelbou tahem!

Čepel je zkonstruovaná tak, že míček z ní letí naprosto přesně a hlavně velmi rychle. Patka a backhandová strana je zpevněná a tím drží čepel tvar a zároveň přesnou dráhu míčku při střele. Dutina u čepele UNILITE začíná hned u patky a táhne se až ke špičce, což zlepšuje ovladatelnost míčku - míček drží na čepeli jako přilepený. Čepel bychom doporučili hráčům, kteří si rádi hrají s míčkem a především střelcům tahem.

UNIHOC EVOLAB

I tyto florbalky byly představeny již na konci sezóny 21/22, takže jsi je už mohl u nás na shopu vidět před nějakým časem. Jaké vlastně UNIHOC EVOLAB hole jsou? Unihoc u těchto holí uvádí, že po 50 letech vývoje vyrobili nejlehčí florbalku na světě. Váha této florbalky je 165 gramů (v délce 96cm(=106cm)). Této nízké váhy Unihoc dosáhl tak, že odlehčil čepel, omotávku, špunt a hlavně shaft. Špunt odlehčili tím, že použili méně materiálu. Špunt je tak nepatrný, že Ti může připadat, jako by na holi žádný nebyl. Toto některým hráčům vyhovuje, ale jsou i hráči, kteří potřebují větší špunt, protože jim pomáhá lépe ovládat jejich hůl. Jeho váha je pouhých 3,4 gramů.

Dále u těchto holí najdeš odlehčenou čepel UNILITE. Jedná se momentálně (rok 2022) o nejlehčí čepel od Unihoc. Její váha je 64,5 gramů. Poslední část je shaft. Shaft je vyrobený ze 100% karbonu. Aby byla váha co nejnižší, shaft není lakovaný a je na něm použito minimálně grafiky. Designově není hůl nic zajímavého. Jedná se prostě o černo-šedou hůl se světlým nápisem: "EVOLAB - TOP LEVEL FLOORBALL DEVELOPMENT". Kromě absence laku a barev nutných pro design Unihoc ubral i poslední vrstvy karbonu. Hůl se tedy stala lehčí (zároveň i křehčí). Tento shaft má nyní průměr 23,8mm.

SUPERSKIN SLIM

Unihoc rozšiřuje svoji řadu SUPERSKIN o další podkategorii - SLIM. Tyto hole mají stejné vlastnosti, jako všechny ostatní shafty SUPERSKIN, až na jednu vyjímku - shaft má o několik mm tenčí profil rukojeti, než běžný Unihoc shaft. Pravděpodobně se jedná o nový styl profilu držení, kterou Unihoc testuje. Pokud bude mít tento grip úspěch, nejspíš tady s námi již zůstane. Případně přejdou všechny Unihoc hole na tento profil držení. Momentálně kategorie SLIM obsahuje pouze 2 hole:

Obě dvě hole jsou téměř totožné, jediný rozdíl je v jejich tvrdosti a délce. 29-tka se vyrábí ve velikostech 92cm/96cm/100cm a 26-tka se vyrábí ve velikostech 96cm/100cm/104cm. Je jenom na tobě, kterou z nich vyzkoušíš. Případně pokud chceš tenčí úchop na své florbalce, tak se můžeš podívat na hole OxDog. Ty mají také tenčí profil rukojeti.

SPORTOVNÍ OBUV UNIHOC

Florbalová obuv je základním kamenem vybavení každého sportovce. Nezáleží na tom, jestli jsi vrcholový sportovec, nebo člověk, který si jde zahrát párkrát do měsíce, florbalové boty prostě potřebuješ. V minulosti měl Unihoc spousty svých bot nedostupných, ovšem nyní jsou opět k dispozici. Nabízíme široký výběr jejich sportovních bot všech cenových relací. Pokud si nevybereš boty u Unihoc, podívej se na naší kolekci bot ASICS, tam si určitě vybereš!

Dnes jsme si ukázali novou kolekci od Unihoc. Pokud tě něco zaujalo, ale nejsi si jistý, neváhej nás kontaktovat na emailové adrese: info@eflorbal.cz , kde Ti velmi rádi poradíme a spolu se připravíme na novou sezónu! ;-)

Vítej v sezóně 22/23!


Zaujal Vás článek? Sdílejte ho se svými přáteli.

Tato stránka v rámci poskytovaní služeb využívá cookies, pokračováním v návštěvě stránky souhlasíte s jejich používáním. Více informací, včetně informací o jejich odstranění a vypnutí naleznete zde .