Webový prohlížeč, který používáte je zastaralý a není podporován (některé funkce nemusí fungovat správně). Prosíme aktualizujte si prohlížeč. Více informací na odkazu zde.
Prohlašuji, že jsem se seznámil se zásadami zpracování osobních údajů.
Nemáte účet?
Jazyk
Čeština
Slovenčina
English
Deutsch
Měna
Česká koruna (CZK)
Euro (EUR)
Americký dolar (USD)
Země
Česká republika
Vybrat jinou zemi
menu
Florbalová poradna eFlorbal laboratoř Doprava a platba

Doprava

Doprava pro zemi: Česká republika
Doprava Cena Doprava zdarma od
Balíkovna Balíkovna 63 Kč 1 490 Kč
Česká pošta - Balík Do ruky Česká pošta - Balík Do ruky 88 Kč 2 000 Kč
PPL PPL Od 90 Kč
Česká pošta - Balík Na poštu Česká pošta - Balík Na poštu 92 Kč
Zásilkovna domů - kurýr Zásilkovna domů - kurýr Od 91 Kč
Zásilkovna Zásilkovna Od 61 Kč
GLS GLS Od 97 Kč
PPL Parcel Shop PPL Parcel Shop Od 57 Kč 1 500 Kč
Osobní odběr - Výdejní box Uherské Hradiště Osobní odběr - Výdejní box Uherské Hradiště Zdarma
Osobní odběr - Uherské Hradiště Osobní odběr - Uherské Hradiště 45 Kč

Platba

Dostupné způsoby platby jsou závislé na zvolené dopravě.
Platba Cena
Bankovní převod (zálohová faktura) 0 Kč
Dobírka 29 Kč
Hotově ve výdejně 0 Kč
Platební kartou ve výdejně 0 Kč
Platební karta online 0 Kč
Kontakt Dárky
Registrujte se a získejte výhody!

Florbalky pro dlouhány

19. 10. 2018

Motivací, proč si koupit delší florbalku, může být více. Jednak je to výška samotného hráče, ale také návyky např. z hokeje, hokejbalu apod. Nebo také herní styl. Připomeňme jen, že opravdoví florbalisti hrají v podřepu, aby tak snížili težište a mohli tak efektivně přenést hmotnost těla do střely. Herní styl hráče, který potřebuje dlouhou hokejku, je často ze stoje - vzpřímené polohy.

Správný florbalový postoj - s podřepem                                                            Typický hokejbalový postoj - bez podřepu

Certifikované florbalky pro dlouhány

Hokejky pro dlouhány začínají u délky shaftu 100cm, do 104cm se jedná o hokejky s certifikací IFF (maximální délka čepele a shaftu je 114cm), s těmito hokejkami lze hrát soutežní utkání.

eFlorbal zjistil odpovědi na toto téma od pana Johna Liljelunda (generálního sekretáře IFF):


  • Proč může mít certifikovaný shaft (tyč) maximální délku 104 cm?

V první řadě, IFF a RISE (Research Institutes of Sweden = Výzkumný ústav ve Švédsku) změnili definici, jak dlouhá by měla být hokejka. Mluvíme o celkové délce, jak je to definováno v materiálových regulacích. A ta délka je 114 cm. Délka shaftu se tedy může nepatrně lišit v závislosti na úhlu čepele. Ale hlavním důvodem pro hranici maximální délky je že delší hokejky nejsou dostatečně bezpečné pro samotné hráče. IFF zároveň doporučuje každému hráči jinou délku hole dle jejich výšky.

  • Jak přišla IFF právě na číslo 104 cm?

Již od začátku byla délka florbalové hokejky otázkou bezpečnosti. Kratší hokejka je bezpečnější a také nechceme být jako hokejsti, kteří mají delší hokejky.

Původně byla maximální povolená délka 102 cm, ale postupem času se hra stala více oblíbenou a my jsme pochopili, že bychom tuto hranici měli zvednout. To bylo asi 8-10 let zpět. Po zařazení těchto holí na trh byla o tyto dlouhé hokejky velká poptávka.

  • Je zde nějaký nátlak, aby se hranice opět zvýšila?

Vždy zde jsou a budou nějaké individua, které chtějí delší hokejku, ale zatím žádný větší nátlak z jejich strany necítíme. IFF vytvořilo výjimku pro fakt vysoké hráče, kteří můžou hrát zápasy s hokejkou dlouhou 106 cm (výška 191 - 193 cm) nebo dokonce 108 cm (pro hráče vyšší než 194 cm), záleží na výšce samotných hráčů. Na světe je více než 70 hráčů, kteří mají tuto výjimku.


Kompletní seznam florbalových hokejek, které jsou schválené mezinárodní florbalovou federací naleznete na odkaze: Dlouhé IFF Florbalky s délkou od 100cm do 104cm

NEcertifikované florbalky pro dlouhány

V posledních letech začaly i florbalové firmy vyrábět delší florbalky než je 104cm, jedná se však o necertifikované florbalky, které lze použít např. jako hobby florbalky. Jako první takovou florbalku začal vyrábět Fat Pipe: Fat Pipe Fatpipe Long John Totally Illegal

Letos tento trend začal následovat Unihoc s novou holí: Unihoc Player 26 X-LONG white/black

K tomu přidal Zone hokejku s oblíbenou čepelí Hyper: Zone HYPER LONGSHAFT ULTRALIGHT 25

Kompletní výčet nelegálních florbalek najdete na Nelegální florbalky - bez certifikace


Zaujal Vás článek? Sdílejte ho se svými přáteli.

Tato stránka v rámci poskytovaní služeb využívá cookies, pokračováním v návštěvě stránky souhlasíte s jejich používáním. Více informací, včetně informací o jejich odstranění a vypnutí naleznete zde .