Webový prohlížeč, který používáte je zastaralý a není podporován (některé funkce nemusí fungovat správně). Prosíme aktualizujte si prohlížeč. Více informací na odkazu zde.
Prohlašuji, že jsem se seznámil se zásadami zpracování osobních údajů.
Nemáte účet?
Jazyk
Čeština
Slovenčina
English
Deutsch
Měna
Česká koruna (CZK)
Euro (EUR)
Americký dolar (USD)
Země
Česká republika
Vybrat jinou zemi
menu
Florbalová poradna eFlorbal laboratoř Doprava a platba

Doprava

Doprava pro zemi: Česká republika
Doprava Cena Doprava zdarma od
PPL Parcel Shop PPL Parcel Shop Od 55 Kč 500 Kč
Česká pošta - Balík Do ruky Česká pošta - Balík Do ruky 88 Kč 2 000 Kč
Zásilkovna domů - kurýr Zásilkovna domů - kurýr Od 91 Kč
Balíkovna Balíkovna 63 Kč 1 990 Kč
Česká pošta - Balík Na poštu Česká pošta - Balík Na poštu 92 Kč
PPL PPL Od 90 Kč
GLS GLS Od 97 Kč
Zásilkovna Zásilkovna Od 61 Kč
Osobní odběr - Výdejní box Uherské Hradiště Osobní odběr - Výdejní box Uherské Hradiště Zdarma
Osobní odběr - Uherské Hradiště Osobní odběr - Uherské Hradiště 45 Kč

Platba

Dostupné způsoby platby jsou závislé na zvolené dopravě.
Platba Cena
Bankovní převod (zálohová faktura) 0 Kč
Dobírka 29 Kč
Hotově ve výdejně 0 Kč
Platební kartou ve výdejně 0 Kč
Platební karta online 0 Kč
Kontakt Dárky
Registrujte se a získejte výhody!

Nová kolekce Salming 2020/2021

16. 9. 2020, Thomas

Nová sezóna je za dveřmi! Aby ses na ni mohl připravit, přinášíme Ti nejnovější kolekci od Salmingu. Tato nová kolekce má prvotřídní přímočarý design. Hole mají méně barev a všechny prvky k sobě perfektně ladí. Ovšem tou největší novinkou není design, ale nová čepel Raven, která je založená na čepeli Salming Quest1. Mimo tuto čepel najdeš u Salmingu i novou sérii holí Xtremelite. Všechno se mnohem podrobněji dozvíš v tomto článku, tak pokračuj ve čtení, ať víš, proč bude tato sezóna extrémní!

Salming RAVEN

Začneme hned s tou největší novinkou - čepelí RAVEN. Protože čepel Raven je novinkou této sezóny a Salming ji chce dostat k co největšímu počtu hráčů, najdeš ji ve všech modelových řadách. S tím jsou spojené i barvy čepele. Salming Ti nabízí celkem 6 barev, mezi nimiž samozřejmě nechybí ani oblíbená růžová!

Jaká tedy čepel Raven je? Raven patří mezi lehké a rovnější čepele s nízkou konkávností. Doporučujeme ji všem hráčům, kteří si potrpí na prudké a pohotové střely. Její plochá backhandová strana umožňuje dobrou ovladatelnost míčku i na backhandové straně. Raven je kombinací hned několika čepelí. Základní tvar čepel přebírá ze svého předchůdce čepele Quest 1. Salming odstranil z čepele Quest 1 jedno ze 3 žeber v patce a toto žebro přidal do středu čepele. Raven má tedy 6 vertikálních žeber, které Ti poskytují vynikající torzní tuhost. Můžeš se tedy do střely pořádně opřít!

Z čepele Raptor si Raven odnesl profilový T tvar horizontálních (podélných) žeber. Tento tvar zpevňuje čepel a zároveň Ti poskytuje větší dotykovou plochu s míčkem. To má za následek přesnější střelbu - především příklepem.

Raven si odnesl i kousek z čepele Hawk. Přesněji odnesl si Claw tzv. dráp na špičce čepele, se kterým budou všechny kličky a stahovačky rychlejší a přesnější. Jelikož samotná čepel je minimálně konkávní, střely tahem by byly náročné. Tento problém ovšem řeší již zmíněný "dráp". Udrží míček na čepeli a lehce ho přitlačí k zemi, což Ti pomůže k jeho lepší ovladatelnosti.

Váha čepele Raven je parádní, pouhých 72g, což řadí tuto čepel k nejlehčím čepelím na trhu.

XTREMELITE SERIES

Salming představuje zcela novou technologii XTREMELITE, na které postavil tuto novou sérii. Technologie XTREMELITE v sobě kombinuje 100% karbonovou hůl s příměsí modulového grafitu (materiálu, který se pro svoji lehkost a pevnost používá při výrobě letadel). XtremeLite je nástupce technologie PowerLite. Je tedy propracovanější a nabídne Ti ještě nižší váhu. Kombinace karbonu a modulového grafitu přenáší lépe sílu celým shaftem. Tato vlastnost Ti pomůže k lepší kontrole míčku a především k přesnější střelbě. Pro udržení co nejnižší váhy jsou hole s technologií XTREMELITE vybaveny odlehčenou omotávkou Tourlite WetTac a čepelemi Touch Plus.

Tato technologie se vyznačuje složením: 100% karbon a jejich váha se pohybuje v rozmezí: 190 – 200 g.

Hole z této série poznáš díky jejich designu. Všechny hole jsou celé matně černé s lesklým nápisem XTREMELITE. XTREMELITE série obsahuje, jak jsme si řekli, ty nejlehčí hole od Salmingu, ale ještě důležitější než váha jsou čepele. Tato série má hole pouze s nejnovějšími čepelemi - Hawk (2 roky stará čepel), Raptor (loňská novinka) a Raven (letošní novinka).

Když se podíváš na zbývající hlavní série od Salmingu (PowerLite™, TourLite™ nebo Composite), všude najdeš pouze tyto 3 nové čepele + samozřejmě nejoblíbenější čepel Quest 1. Co nám tímto chce Salming říct? Salming jasně vysílá zprávu, že Salming chce ukončit již trochu zastaralou Quest etapu a odstartovat dobu moderních florbalek v čele s novou čepelí Raven.

Salming Raven XtremeLite

Salming Raven XtremeLite je hlavní florbalkou z nové série XtremeLite. Jedná se o top hůl od Salmingu. Hůl je velice lehká, ve velikosti 100 cm má pouhých 192 gramů. Vyrábí se v délce 100 a 103 cm a flexí 27 mm. Florbalka s flexem 27 mm se stále ještě řadí mezi středně tvrdý shaft. Tento flex bychom doporučili pokročilým hráčům. Salming Raven XtremeLite je ideální hůl pro všechny hráče, kterým vyhovuje technická hra a rádi si s míčkem hrají. Co je ovšem na této holi vynikající, je její čepel. Jak ses mohl dozvědět na začátku článku, nová čepel Raven je velice univerzální a díky své konstrukci Ti pomůže jak se střelbou zápěstím, příklepem, tak i backhandem. Doporučujeme ji všem hráčům, kteří si potrpí na prudké a pohotové střely.

Jako alternativu k této holi si Salming připravil hůl s technickou čepelí - Salming Raptor XtremeLite a nebo hůl se střeleckou čepelí- Salming Hawk XtremeLite.

Celá XTREMELITE SERIES je velice povedená série. Hole jsou dobře vyvážené a velice lehké. Tyto hole budou velmi populární především u profesionálních hráčů, kteří si budou chtít za florbalku připlatit. Hůl ze 100% karbonu je vynikající volba pro profesionální hráče, protože prostředí hobby sportu je trochu agresivnější a tím pádem i náročnější především na pevnost holí. Pokud jsi hobby hráč, ideální volba je například série TOURLITE™ a nebo COMPOSITE, v těchto sériích najdeš hole s dobrou váhou a zároveň vynikající pevností - nemusíš se tudíž o svoji florbalku bát ani při agresivní hře. Jaké jsou novinky v těchto sériích se dozvíš nyní!

TOURLITE™

I letos najdeš u Salmingu hole s technologií TOURLITE™. Tato série holí staví své pevné základy na lety osvědčeném modelu kulatého kónického shaftu. K vytvoření lehkého TourLite™ shaftu se používají pouze nejkvalitnější lehká karbonová vlákna s jedinečnou konstrukcí v kombinaci s jinými vlákny. Složení TOURLITE™ shaftu se pohybuje mezi poměry 60/40 a 70/30 ve prospěch karbonu. Florbalky z této série jsou nejoblíbenější hole po celém světě.

Salming Q1 Tourlite SR

Nová TOURLITE™ série je postavena právě na Salming Q1 Tourlite SR. K vynikajícím vlastnostem TOURLITE™ shaftu se přidaly vynikající vlastnosti nejoblíbenější čepele Quest 1. Největší podíl na oblíbenosti této čepele nese její univerzálnost. Dobře s ní můžete střílet i nahrávat všemi způsoby. Tuto univerzálnost získala čepel i na základě svého prohnutí (ani moc, ani málo, prostě tak akorát). Když k tomuto faktu přidáme lehce předzahnutou špičku čepele, vznikne nám oblíbená a úspěšná čepel, se kterou hraje například Kim Nilsson – jeden z nejlepších a nejslavnějších florbalových hráčů. Pokud Tě tato čepel zaujala, podívej se na všechny florbalové hole s čepelí Quest1.

Salming Q1 Tourlite SR se vyrábí ve velikostech 96 cm, 100 cm a 103 cm. V 96 cm váží hůl 239g. Tato florbalka má tvrdost 27 mm. Hole s touto tvrdostí se doporučují pokročilým hráčům.

Skvělou zprávu máme i pro juniorské hráče. Salming Q1 Tourlite SR najdeš i v juniorské verzi. Jedná se o velikosti 82 cm, 87 cm a 92 cm. Tyto velikosti jsou samozřejmě s větším flexem, takže se nemusíš bát, že by na Tebe byly příliš tuhé. Ve velikosti 82 cm je flex 35 mm, v 87 cm je 33 mm a v 92 cm je flex hole 31 mm. Jak vidíš, tato hůl je opravdu pro každého!

COMPOSITE SERIES

Speciální směs skelných vláken materiálu composite zajišťuje vysokou odolnost shaftů a jejich dlouho životnost. Hole jsou vyrobeny ze speciálního druhu skelného vlákna. Vysoký důraz je kladen na postupné skládání a směřování jednotlivých vrstev tak, aby byla tyto hole odolné vůči “sekancům“ a nárazům. Pokud jsi hobby hráč měla by tvá volba právě COMPOSITE SERIES.

Salming Q5 Composite 27

Vlajkovou lodí COMPOSITE SERIES je právě Salming Q5 Composite 27! Vyrábí se v délce 96 a 100 cm. Její váha ve velikosti 96 cm je 280 gramů. Váha u tého hole je pořád dobrá, i když se už od 200 g docela vzdaluje. Vyšší váhu kompenzuje fakt, že se s ní hraje výborně a především toho strašně moc vydrží. Jedná se o jednu z nejodolnějších holí na trhu. Pro letošní rok Salming tuto hůl osadil čepelí Quest 5. Čepel Q5 je skvělá na střelbu příklepem a golfem. My ji doporučujeme spíše techničtějším útočníkům, kteří mají rádi rychlé zakončení příklepem.

Jako alternativu k této holi Ti Salming nabízí Salming Q2 Composite 29+32. Designově jsou tyto 2 hole stejné. Rozdíl je pouze v tvrdosti a v čepeli. Místo celkem oblíbené čepele Quest 5, zde použil Salming čepele Quest 2. Díky lehce vybrané špičce je čepel Quest 2 ideální pro střelce, především pro ty, kteří rádi střílí tahem. Konkávnost čepele je v nejhlubším bodě 9,2 mm, což řadí tuto čepel mezi nejkonkávnější čepele na trhu. Tuto hůl v tvrdosti 32 najdeš v délkách 82 cm a 87 cm. Pokud Ti více vyhovuje tvrdost 29 mm, Salming ji nabízí v délkách 96 cm a 100 cm.

Další vynikající možnost ze série COMPOSITE je Salming Hawk/Quest Composite 27 SMU. Florbalka je pro všechny hráče, kteří hrají florbal pravidelně a chtějí dobrou a odolnou florbalku. Tato hůl má tu výhodu, že si můžeš vybrat ze 2 variant - čepel Quest a nebo střelecká čepel Hawk.

Brankářské kalhoty LEGEND GOALIE

V neposlední řadě stojí za zmínku brankářské kalhoty LEGEND. Tato nová série brankářského vybavení je velmi podobná předchozí řadě Atilla. Brankářské vybavení Legend je velice komfortní a odolné profesionální brankářské vybavení, které Ti pomůže i při nejtěžších zápasech a trénincích. Řada Legend je pevně prošívaná, což zvyšuje její výdrž a životnost. Opticky brankáře zvětšují. Přitom je velice pohodlná a zároveň komfortní při chytání. Najdeš zde několik velmi užitečných vychytávek, které zvyšují dobrý pocit při chytání a zároveň umožňují plně se soustředit na Tvůj výkon. Kalhoty krásně dýchají, jsou pohodlné a umožňují tak profesionální výkon.

Salming Boty

Salming jako jedna z mála značek vyrábí i florbalovou obuv. Při výrobě bot Salming dbá na implementaci co nejvíce stabilizačních prvků, aby Ti jejich boty pomohli eliminovat riziko zranění při extrémních změnách pohybu a rychlosti, které jsou ve florbale bežné. Letošní kolekce sálové obuvi staví na léty prověřených modelech Kobra, Hawk a Eagle.

Salming Hawk Court Men White/Black

Boty Salming Hawk Court Men White/Black se staly nejoblíbenější a tím pádem i nejprodávanější boty loňské sezóny. Tyto boty si svým úspěchem probojovaly místo i do nové kolekce a v poměru kvalita/cena se jedná o jedny z nejlepších bot od Salmingu.

V letošní kolekci, kromě tohoto bestselleru, najdeš například designově velmi povedené boty Salming Viper 5 Shoe Men Fluo Green/Navy a nebo boty Salming Eagle Shoe Men White. Pokud chceš ovšem vynikající top boty, měly by tě zajímat boty Salming Hawk 2 Shoe Men White/Black. Najdeš je jak v pánské, tak i v dámské variantě.

Salming Hawk 2 Shoe Men White/Black

Salming Hawk jsou sálovky nabízející nízký drop, nevídanou stabilitu a neomylnou přilnavost. V těchto botách ovládneš celé hřiště. Jedná se o velmi lehkou botu ve velikosti US 10 má bota váhu 290g. Patní košíček výborně fixuje a stabilizuje chodidlo v botě a tím pádem předchází vyvrtnutí kotníku při změnách směru. Podrážka je vyrobená z vysoce přilnavé směsi a v botě jsou použity speciální vložky z materiálu SoftFOAM, takže Tvoje noha se bude cítit jako v peřince.

Dnes jsme si ukázali novou kolekci od Salming. Pokud tě něco zaujalo, ale nejsi si jistý, neváhej nás kontaktovat na emailové adrese: info@eflorbal.cz , kde Ti velmi rádi poradíme a spolu se připravíme na novou sezónu! ;-)


Zaujal Vás článek? Sdílejte ho se svými přáteli.

Tato stránka v rámci poskytovaní služeb využívá cookies, pokračováním v návštěvě stránky souhlasíte s jejich používáním. Více informací, včetně informací o jejich odstranění a vypnutí naleznete zde .