Webový prohlížeč, který používáte je zastaralý a není podporován (některé funkce nemusí fungovat správně). Prosíme aktualizujte si prohlížeč. Více informací na odkazu zde.
Prohlašuji, že jsem se seznámil se zásadami zpracování osobních údajů.
Nemáte účet?
Jazyk
Čeština
Slovenčina
English
Deutsch
Měna
Česká koruna (CZK)
Euro (EUR)
Americký dolar (USD)
Země
Česká republika
Vybrat jinou zemi
menu
Florbalová poradna eFlorbal laboratoř Doprava a platba

Doprava

Doprava pro zemi: Česká republika
Doprava Cena Doprava zdarma od
PPL Parcel Shop PPL Parcel Shop Od 55 Kč 500 Kč
Česká pošta - Balík Do ruky Česká pošta - Balík Do ruky 88 Kč 2 000 Kč
Zásilkovna domů - kurýr Zásilkovna domů - kurýr Od 91 Kč
Balíkovna Balíkovna 63 Kč 1 990 Kč
Česká pošta - Balík Na poštu Česká pošta - Balík Na poštu 92 Kč
PPL PPL Od 90 Kč
GLS GLS Od 97 Kč
Zásilkovna Zásilkovna Od 61 Kč
Osobní odběr - Výdejní box Uherské Hradiště Osobní odběr - Výdejní box Uherské Hradiště Zdarma
Osobní odběr - Uherské Hradiště Osobní odběr - Uherské Hradiště 45 Kč

Platba

Dostupné způsoby platby jsou závislé na zvolené dopravě.
Platba Cena
Bankovní převod (zálohová faktura) 0 Kč
Dobírka 29 Kč
Hotově ve výdejně 0 Kč
Platební kartou ve výdejně 0 Kč
Platební karta online 0 Kč
Kontakt Dárky
Registrujte se a získejte výhody!

Novinky 2021/2022

15. 10. 2021

Každý hráč potřebuje doplnit své sportovní vybavení a proto jsme si pro Tebe nachystali nejnovější produkty za ty nejlepší možné ceny! V dnešním článku najdeš nejenom novinky pro sezónu 2021/2022, ale také Ti poradíme, které produkty jsou momentálně nejvýhodnější k nákupu. Nyní máš jedinečnou možnost pořídit si to nejnovější florbalové vybavení za super ceny! Aby ses v nové sezóně lépe orientoval, sepsali jsme Ti novinky podle značek a rozdělili je do kategorií. Teď si stačí už jenom vybrat!

Salming Flow

Začneme hned s tou největší novinkou - čepelí FLOW. Florbalová čepel Salming Flow je přesně to, co potřebuje každý střelec! Jedná se o velice lehkou čepel s důrazem především na její přesnost! Čepel Flow je také vynikající v ovládání míčku. Koneckonců, právě proto byla vytvořena. Salming Flow má konkávnost 9.4 mm. Dutina se táhne rovnoměrně od patky až k vrcholu. Celá čepel je také předzahnutá. Obvodový rám je převzatý z čepele Salming Quest. Žebrování je zase inspirované čepelí Salming Raptor. Všechna podélná žebra čepele Flow jsou profilovaná do tvaru T, což zajišťuje perfektní torzní tuhost (tuhost ve zkrutu). Díky tomu čepel dokáže dobře přenášet energii do míčku a zároveň Ti poskytne vysoce přesnou střelbu. Střely jsou tedy rychlé a přesné! Dutina u čepele Flow začíná hned u patky a táhne se až ke špičce, což Ti zlepší ovladatelnost míčku - míček drží na čepeli jako přilepený. Právě kvůli těmto vlastnostem bychom čepel doporučili všem hráčům, především střelcům!

Only shaft

Další obrovskou novinkou je prodej pouze shaftu. Salming tuto sezónu vstoupil na trh s možností kupit si pouze shaft s omotávkou. Čepel si můžeš dokoupit zvlášť podle toho, kterou čepel preferuješ. Shafty můžeš sehnat v tomto provedení:

Powerfly, Powermid, Re Flex

V nové kolekci Salming se dále můžeš setkat těmito novými názvy. Co znamenají? Podle oficiální odpovědi od Salming se jedná pouze o nové pojmenování stávajících řad florbalových holí. Kromě těchto nových názvů stále existují i původní názvy řad. Salming nejspíš nechce působit zmatek ve svých řadách a tak je bude měnit postupně. Co která řada znamená můžeš najít zde:

Samozřejmě jak už bývý zvykem s novou kolekcí přichází i nový design. Letošní sezóna je ve znamení pastelových barev. Což je u Salmingu tradiční změna. Odlehčený čistý desing střídá barevný a výrazný desig a zase naopak. Salming prostě chce aby jsme si všimli, že přichází nová kolekce.

Salming Boty

Salming jako jedna z mála značek vyrábí i florbalovou obuv. Při výrobě bot Salming dbá na implementaci co nejvíce stabilizačních prvků, aby Ti jejich boty pomohli eliminovat riziko zranění při extrémních změnách pohybu a rychlosti, které jsou ve florbale běžné. Letošní kolekce sálové obuvi staví na léty prověřených modelech Kobra, Hawk a Viper. I když v letošní kolekci najdeš spousty nových sálovek jako například: Salming Viper SL Shoe Men Black, Salming Eagle Shoe Men White/RaceBlue a nebo třeba Salming Kobra 3 Shoe Men White/RaceBlue, většinou se jedná pouze o nový design již známé boty.

Co ale ovšem stojí za zmínku jsou boty Salming Hawk Court Men White/Black. Tyto boty se staly nejoblíbenější a tím pádem i nejprodávanější kusem několika předchozích let. Svým úspěchem si probojovaly místo i do nové kolekce a v poměru kvalita/cena se jedná o jedny z nejlepších bot od Salmingu.

FLOORBEE SPITFIRE PRO 29 SILVER

FLOORBEE SPITFIRE PRO 29 SILVER je letošní novinkou z PRO series. Jedná se o top hůl od FLOORBEE, která je vyrobená z 95% carbonu a 5% skelného vlákna. Hůl je velice lehká, ve velikosti 96 cm má pouhých 203 gramů. Vyrábí se v délce 96 a 100 cm s flexí 29 mm. FLOORBEE SPITFIRE PRO 29 SILVER doporučujeme všem hráčům, kteří si potrpí na prudké a pohotové střely. Pokud chceš jiný design této hole podívej se na FLOORBEE SpitFire PRO 29.

FLOORBEE Albatross 36 Yellow

Letošní novinkou JUNIOR & CHILDREN'S series je právě FLOORBEE Albatross 36 Yellow Vyrábí se v délce 65, 75 a 82 cm. Její váha je 183 gramů. Hůl je vyrobená především pro začátečníky, ale dobře slouží i pokročilým hráčům. Albatross 36 je vyroben ze speciálního druhu skelného vlákna. Vysoký důraz je kladen na postupné skládání a směřování jednotlivých vrstev tak, aby byla hůl odolná vůči “sekancům“ a nárazům. Ty jsou běžné u začátečníků a mírně pokročilých hráčů, kteří se teprve učí hrát a pilují svou techniku.

Vaky, Batohy a tašky

Nové vaky jsou ve velmi atraktivním černo/neonově zeleném designu, kde je logo FLOORBEE zobrazeno v bílé/černé barvě. Jedná se o velmi kvalitní produkty, které jsou pohodlné na nošení. Tašky jsou také chytře navržené pro efektivní užívání a zároveň mají atraktivní design. Co nás nejvíce zaujalo je Stickbag FLOORBEE SHOTGUN 2.0, který nyní najdeš i ve velikosti Senior+. (Vejde se do něj i florbalka o 104cm(=114cm). Když je zmínka o atraktivním designu, nezapomeň se podívat na FLOORBEE Landing Sock Gear.

Brankářské vybavení

V neposlední řadě stojí za zmínku brankářské vybavení FLOORBEE. Letošní brankářské novinky vychází designově z předešlé kolekce. Celá brankářská kolekce FLOORBEE je velice komfortní a odolné brankářské vybavení, které Ti pomůže i při nejtěžších zápasech a trénincích. Za zmínku stojí především nové chrániče:

Runway 2.0

Ovšem největší novinkou pro letošní sezónu je nový specializovaný povrch pro florbal Runway 2.0. Jedná se o ekologický povrch - žádné těžké kovy, 100% recyklovatelný, žádný vosk, žádná leštidla. Základem systému FLOORBEE je deska 200 x 200 mm. Jednotlivé desky se spojují pomocí zámků ve spodní části povrchu. Floorbee nabízí svůj povrch RUNWAY 2.0 v 11- ti barvách, takže si můžeš vyrobit hřiště přesně podle tvých představ!

Floorbee jako jeden z mála výrobců má ve svém sortimentu i další vybavení hřiště, jako jsou florbalové mantinely, branky, sítě a další. Pokud chcete pořídit kompletní hřiště je Floorbee ideální variantou. Vše zpracují, vytvoří Vám perfektní cenovou nabídku, a budeš mít kompletní hřiště bez jakýkoliv starostí.

Nové hřiště pak můžeš doplnit třeba i o nového autobrankaře Shotcooler 2.0.

Zone Floorball Harder

Novinky jsou i u značky ZoneFloorball. Asi největší novinkou je florbalová čepel Harder. HARDER je kombinací hned několika čepelí. Základní tvar, zahnutí a zesílení (horní i spodní) hrany přebírá ze svého předchůdce čepele Hyper. Zone odstranil z čepele Hyper 1 vertikální žebro a naopak přidal 1 žebro horizontální. Toto horizontální žebro je umístěné v patce čepele. Výsledek této úpravy je vynikající tuhá čepel - především v patce. K pevnější patce přispívá i její konstrukce, kterou si čepel HARDER přivzala z MAKERU. Můžeš se tedy do střely pořádně opřít!

Čepel má velké předzahnutí a konkávnost 9mm. Tato velká konkávnost a předzahnutí pozitivně ovlivňuje práci s míčkem. Čepel je zkonstruovaná tak, že míček z ní letí naprosto přesně a hlavně velmi rychle. Patka a backhandová strana je zpevněná a tím drzí čepel tvar a zároveň přesnou dráhu míčku při střele. HARDER má profilový T tvar horizontálních (podélných) žeber. Tento tvar zpevňuje čepel a zároveň Ti poskytuje větší dotykovou plochu s míčkem. Což má za následek přesnější střelbu - především příklepem.

AIRLIGHT™

Série AIRLIGHT™ je jedna z nejprodávanějších sérií od ZoneFloorball, a tak nesmí chybět ani v nové kolekci. Hůl AIRLIGHT je 100% karbonová tyč. AIRLIGHT tyč je lehčí než hole Superlight. Zonefloorball nejvíce zapracoval na vyvážení hole, takže hole Airlight jsou bezkonkurenční ve své vyváženosti. Výrobce uvádí hmotnostní kategorii u tyčí Airlight v rozmezí 190 až 200g. Kolekce 21/22 přináší 4 AIRLIGHT™ hole všechny v matné úpravě.

BALANCESHAFT

Další především designovou novinkou jsou hole BALANCESHAFT. V této skupině holí najdeš 3 hole SUPERLIGHT:

U těchto holí se jedná především o designovou novinku. Hole mají v shaftu vylisovaný název ZoneFloorball. Pokud si potrpíš na design jsou tyto hole přímo pro Tebe.

OXDOG FSL (FASTSHOOTLIGHT)

Florbalová čepel Oxdog FSL (FASTSHOOTLIGHT) je přesně to, čemu se říká, lehká čepel. Její váha je pouhých 68 gramů. Ale důraz je samozřejmě kladen nejen na váhu, čepel FSL (FASTSHOOTLIGHT) je také vynikající v ovládání míčku. Koneckonců, právě proto byla vytvořena. Oxdog FSL (FASTSHOOTLIGHT) má konkávnost 9.5 mm. Špička se poté velice výrazně stáčí dovnitř a dolů.

Žebrování, stejně jako spodní hrana a špička je převzato z čepele Oxdog OptiLight. Zejména žebrování v patce a ve spodní části čepele. Díky tomu, že dutina na FSL je o něco větší, než u čepele OptiLight, manipulaci s míčem je daleko snažíš a přesnější. Již zmíněné žebrování dodává čepeli vysokou tuhost, díky které čepel dokáže dobře přenášet energii do míčku a zároveň Ti poskytne vysoce přesnou střelbu. Střely jsou tedy rychlé a přesné! Čepel bychom doporučili hráčům, kteří si rádi hrají s míčkem a především střelcům tahem.

Tato čepel má několik variant.

ULTIMATELIGHT HES

ULTIMATELIGHT HES je označení jedné z nejvyšších tříd holí od OxDogu a zároveň další letošní novinky. Shafty ULTIMATELIGHT HES jsou vyrobeny z prémiového a zároveň nejlehčího karbonu – HighPressure carbon. Pro dosažení co nejnižší váhy je u těchto holí použitý odlehčený špunt, omotávka a lehká čepel. Hole ULTIMATELIGHT jsou jedny z nejlehčích florbalových holí na světě. Florbalky ULTIMATELIGHT nemají ve florbalovém světě konkurenci a jsou určeny přímo pro hráče, kteří chtějí zkrátka to nejlepší! V této nové série najdeš OXDOG ULTIMATELIGHT HES 27 AP ROUND MBC2 a nebo OXDOG ULTIMATELIGHT HES 27 AP SWEOVAL MBC2 (pokud máš rád ovál).

HYPERLIGHT HES

Další novinka u OxDogu je designová změna je jejich dosavadně nejlepší série HYPERLIGHT HES. Loňskou sezónu OxDog uvedl na trh limitovanou edici OXDOG HYPERLIGHT HES 27 ROUND TURQUOISE LIMITED EDITION. Tato barevná kombinace měla obrovský úspěch, a tak se není čemu divit, že letošní kolekce holí HYPERLIGHT HES je ve stejném designu. Co se tedy stalo s designem minulé kolekce? Přesunula se do série ULTRALIGHT HES a nejenom tam. Stejný design mají i hole FUSION & FUSION LIGHT.

Brankářské vybavení OxDog

V neposlední řadě stojí za zmínku brankářské vybavení OxDog. Letošní nová série brankářského vybavení vychází designově z té loňské. Brankářské vybavení Xguard je velice komfortní a odolné profesionální brankářské vybavení, které Ti pomůže i při nejtěžších zápasech a trénincích. Letošní řada Xguard je pevně prošívaná, což zvyšuje její výdrž a životnost. Opticky brankáře zvětšují. Přitom je velice pohodlná a zároveň komfortní při chytání. Najdeš zde několik velmi užitečných vychytávek, které zvyšují dobrý pocit při chytání a zároveň umožňují plně se soustředit na Tvůj výkon. Kalhoty krásně dýchají, jsou pohodlné a umožňují tak profesionální výkon.

K loňským bestsellerům OXDOG XGUARD PROTECTION SHORTS BLACK a OxDog Gate Kneeguard Long se letos přidává novinka:

OXDOG XGUARD LIGHTFLEX

XGUARD LIGHTFLEX je speciální model bot OxDog určených pro florbalové brankáře. Tyto boty Ti nabídnout nižší váhu a spousty dalších vylepšených funkcí. Svršek bot je vyroben z lehkých materiálů. Boty nabízí vynikající ventilaci a pohodlí. Dobrou vlastností je, že tkaničky jsou skryty za krytem. To chrání Tvoje tkaničky a zároveň zlepšuje klouzavost Tvých bot. Kryt na tkaničky je připevněn suchým zipem na vnější straně chodidla.

Podrážka těchto brankářských bot je samozřejmě rozdělena na dvě části - přední podrážku a podrážku pod patou. Díky tomu jsou Tvoje nohy flexibilní a Ty se můžeš pohybovat přirozeným způsobem. Díky dělené podrážce je bota o něco lehčí. Podrážka má opravdu dobrou přilnavost a je mírně vyvýšená kolem přední části chodidla, aby byla zajištěna dobrá odolnost boty. Odrážet se tedy můžeš i ze špičky boty. U špičky je podrážka zajištěna několika stehy se silnou nití.

Fat Pipe SPEED

Jako hlavní a pravděpodobně jedinou novinkou u Fat Pipe je jejich nová čepel SPEED. Tato čepel patří mezi lehké a výrazně předzahnuté čepele s vysokou konkávností. Doporučujeme ji všem hráčům, kteří si potrpí na prudkých a pohotových střelách. Její relativně plochá backhendová strana umožňuje dobrou ovladatelnost míčku i na backandové straně. Fat Pipe SPEED je střelecká čepel, určená především pro střelbu tahem a střelbu příklepem.

SPEED je kombinací hned několika čepelí. Základní tvar, zahnutí a zesílení (horní i spodní) hrany přebírá ze svého předchůdce čepele PWR. Fat Pipe odstranil z čepele PWR 1 horizontální žebro a naopak přidal 1 žebro vertikální. Toto vertikální žebro je umístěné v patce čepele. Výsledek této úpravy je vynikající tuhá čepel - především v patce. K pevnější patce přispívá i její konstrukce, pro kterou se čepel SPEED nechala inspirovat patkou ORC. Můžeš se tedy do střely pořádně opřít!

FAT PIPE WTB - WETTER THE BETTER GRIP

WTB je lepivá omotávka, která je vyrobena z protiskluzového materiálu. Dobře drží a neprokluzuje. Její nevýhoda je v tom, že nemá perforaci a neodvádí tak dobře pot, jako perforované omotávky. Omotávka je pocitově někde mezi Sticky gripem a Raw Concept gripem. WTB má zároveň lépe držet, pokud se hráč vice potí. Omotávka je kombinace tří materiálů:

  • černý - materiál poskytující měkkost a pohodlné držení hole
  • bílý - materiál pro vysokou absorpci vlhkosti
  • šedý - materiál s vysokou přilnavostí

Novinkou pro letošní sezónu jsou nové barevné kombinace, ovšem Fat Pipe tyto kombinace zveřejnil již na začátku letošního roku, takže to není uplně žhavá novinka, ale zmíňku si zaslouží. Nově tedy můžeš najít barevné kombinace:

  • bílá / černá / modrá
  • bílá / černá / oranžová
  • bílá / černá / zelená

LOW KICK

LOW KICK technologie v sobě ukrývá vyztužení florbalové hole. Florbalky s označením LOW KICK jsou v nejnamáhavějším místě vyztužené stabilizačními skleněnými vlákny. Výsledkem je pevnější a rychlejší hůl.

Hole LOW KICK jsou pevnější a odolnější vůči zlomení. Toto vyztužení posouvá Kick Point o 15% níže. Hůl je těžší u čepele, což dodává střele větší rychlost a razanci! Posunutý kickpoint dává florbalkám také optimální balanc pro přesnější střelbu a snadnější kontrolu míčku. Shaft hole je lesklý s tloušťkou 25,5 mm.

Stejně jako omotávku WTB, tak i tuto novinku Fat Pipe zveřejnil již v průběhu loňské sezóny, takže ani to není uplně žhavá novinka. Momentálně tuto technologii najdeš na shaftech Raw Concept a na jednom shaftu CORE: FAT PIPE CORE 27 LOW KICK SPEED . V kombinaci s novou čepelí najdeš tuto technologie například na: FAT PIPE RAW CONCEPT 29 LOW KICK SPEED. Alternativou k této holi je FAT PIPE RAW CONCEPT 29 LOW KICK JAB.

ECO

Jednou z hlavních novinek je ekologické zaměření značky UNIHOC. Minulou sezónu Unihoc vyrobil Stickbag Unihoc Stick cover ECO (Více informací najdeš v článku Nová kolekce Unihoc 2020/2021). Vak i ekologické myšlení mělo úspěch, a tak Unihoc pokračuje dál. Ekologii je věnovaná celké kolekce vaků a tašek RE/PLAY, mimo to má Unihoc hlavně ECO čepele:

WEIGHTLESS EDITION LTD

Minulou sezónu představil Unihoc hole CARBSKIN® CURVE - nejlehší curve hole na trhu. Letos přišl Unihoc s ještě lehčí holí UNIHOC PLAYER TITAN CARBSKIN 28 LTD BLACK. Tato hůl vaší neuvěřitelných 173g v délce 96cm. Kromě zmíněných holí se můžeš těšit na již standardně vysokou kvalitu Unihoc holí v sériích:

UNIHOC BASIC

Co už ale není klasika je rozdělení značky na produkty 2 typy. Unihoc rozdělil své produkty na klasické a základní (Basic) produkty. V kategorii Unihoc Basic najdeš opravdu základní produkty. Jsou tam hole především pro základní školy, míček CRATER, skládací branka EASYUP PLASTIC 60X90 CM. Toto všechno jsou drobnosti, co ale stojí za zmíňku jsou:

Obě hole jsou vyrobené z materiálu Composite. Composite je směs karbonu a sklolaminátu(skelného vlákna). Carbon i skelné vlákno mají kladné i záporné vlastnosti. Pro získání těch nejlepších (lehkosti karbonu a pevnosti kompozitu) se tyto 2 materiály kombinují. U těchto holí najdeš kombinaci: 23 % karbon / 77 % skelná vlákna

Dnes jsme si ukázali novinky pro sezónu 2021/2022. Pokud tě něco zaujalo, ale nejsi si jistý, neváhej nás kontaktovat na emailové adrese: info@eflorbal.cz , kde Ti velmi rádi poradíme a spolu se připravíme na novou sezónu! ;-)


Zaujal Vás článek? Sdílejte ho se svými přáteli.

Tato stránka v rámci poskytovaní služeb využívá cookies, pokračováním v návštěvě stránky souhlasíte s jejich používáním. Více informací, včetně informací o jejich odstranění a vypnutí naleznete zde .